Последният загинал на релсите е 34-годишен мъж

Над 30 души намериха смъртта си на железопътните линии между кварталите „Горна баня” и „Овча купел”. Последният смъртен случай е от 17 юни, когато загива 34-годишният Валери Цонев. Негови близки негодуват срещу необезопасения жп прелез.


"Нека той да бъде последната жертва на този път, защото винаги се е жертвал за хората. Аз съм кореняк софиянец, от деца живея тук. От 20 и повече години тук умират хора”, обясни майката на момчето.


Живеещите в квартала твърдят, че заради инцидентите влаковете вече се движат с 60 км/час и звуков сигнал, но трасето е доста натоварено – на всеки 10 минути минава влак. Една от жените дори е направила подписка да се направи подлез, но им казали, че няма пари.


Нова телевизия също направи запитване по въпроса. От "Железопътна инфраструктура” отговориха, че общината трябва да направи запитване към ресорното министерство.


"Няма видимост. Всичко е на огромен риск”, разказа майка с бебешка количка, която редовно пресича линиите на влака.


Хората се страхуват да пресичат жп прелеза, но няма откъде другаде да минат"Пресичам на страх всеки път”, обясни младо момиче, също от квартал „Горна баня”.


"Не може да се надяваме, че с намаляване на скоростта този казус ще бъде разрешен”, смята друга жителка.


Хората обясняват, че са готови за гражданско неподчинение.


Повече по темата гледайте във видеото.