В залата и днес отсъстваха депутатите от ГЕРБ и "Атака"

Втори ден парламентът не работи, тъй като и днес депутатите не успяха да съберат кворум, за да започне планираното заседание. Така народните представители отново не успяха да дадат зелена светлина за Европарламента на Сергей Станишев. 

Още по темата

 

В залата и днес отсъстваха депутатите от ГЕРБ и "Атака". Това до някъде изненада управляващите, тъй като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше заръчал на групата си днес да осигури кворума. 

 

В последния момент обаче плановете се променили заради отправени обиди пред медиите по адрес на Борисов и коментари, че се разхождал в чужбина, само за да се снима. 

 

И докато депутатите от БСП и ГЕРБ се разправяха кой кого е обидил, се заговори за предсрочно разпускане на парламента заради поредния ден, в който депутатите просто се разходиха до там. 

 

"Тъжно, защото хаосът продължава в парламента. Ако наистина така е и утре и следващите дни, това със сигурност ще ускори датата на изборите”, коментира Алиосман Имамов от ДПС.

 

Работата на парламента"От тук насетне след консултациите в утрешния ден категорично ще заявим, че няма да участваме в заседания, в които бързо и в последния момент се гласуват законопроекти, които обслужват статуквото в момента”, заяви Цецка Цачева от ГЕРБ.

 

"Българският парламент и всяка една институция не са детска градина”, коментира Атанас Мерджанов от "Коалиция за България”.

 

Въпреки днешния бойкот на ГЕРБ, те обещаха, че утре ще участват в консултациите между политическите сили, които трябва да определят конкретна дата за предсрочните избори и приоритетите пред Народното събрание оттук нататък. Най-вероятно утре ще бъде направен и трети опит да бъдат прекратени правомощията на Сергей Станишев като български депутат.

 

Репортери: Мария Димитрова, Нели Тодорова