В понеделник максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса

Новата седмица ще започне със слънчево и топло време. Следобед в Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевици и краткотрайни дъждове. Вятърът ще бъде слаб до умерен от югоизток, но привечер с валежите ще се обръща от северозапад.
 
Минималните температури ще са от 13 до 18 градуса, а максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса
 
По Черноморието през целия ден ще бъде слънчево, следобед с купести oблаци. Температурата на морската вода ще бъде 22-23 градуса. 
 
Над планините преди обед ще е слънчево, но по-късно ще се заоблачава и следобед и привечер ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевични бури. На Мусала максималната температура ще бъде около 12 градуса. 
 
На много места на Скандинавският полуостров, в Прибалтика, Полша, Беларус, както и в централноевропейските страни ще превалява и прегърмява. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има и над западните и централни части на Балканите. Слънчево ще е по Средиземноморието и в Западна Европа. 
 
Хладно за сезона с температури от 18 до 23 градуса ще бъде в северните и централните райони от континента. На североизток максималните ще са до 28-29 градуса, а в Южна Европа - от 28 до 33 градуса. 
 
Във вторник повече облаци ще има преди обед над Южна България, където е възможно да превали. В сряда и четвъртък ще е слънчево, следобед с купеста облачност над планините. Температурите ще се повишат. В петък и събота ще остане топло, дори горещо. През първия ден над Североизточна България, а през втория главно над планините ще има заоблачавания с кратки дъждове и гръмотевици. 
 

Още за времето ще научите от прогнозата на Нова ТВ във видеото.

 

Подробна информация можете да намерите и на Sinoptik.bg


За 24-часова прогноза разчитайте на мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg