Карибската държава завоюва място на 1/4-финалите след изключително драматичен мач

Световното първенство продължава да предлага на зрителите си изключителна емоция и драма. Коста Рика продължи да пише история, като се класира на 1/4-финалите с победа на дузпи срещу състава на Гърция. Момчетата на Хорхе Луис Пинто победиха елините с 5:3.

 

В редовното време срещата завърши 1:1. Първият гол в срещата реализира Брайън Руис в 52-рата минута, но в 66-ата задачата на костариканците стана доста сложна, след като Оскар Дуарте беше изгонен. С човек повече, Гърция засили натиска си. Дълго време Коста Рика удържаше преднината си, но в 92-рата минута Гърция изравни с гол на Сократис. Така за втори пореден път отборът на Фернандо Сантош се спаси в допълнителното време, след като вкара в 93-та минута в решителния мач от груповата фаза срещу Кот Д'Ивоар.

 

При изпълнението на дузпите ключова се оказа намесата на вратаря Кейлор Навас, който спаси удара на Теофанис Гекас. Следващият съперник на Коста Рика ще е Холандия. "Лалетата" също победиха с 2:1 Мексико също след драматична развръзка в края.