През нощта валежи, гръмотевични бури и усилване на вятъра ще има над Западна, а след полунощ и над Централна България

Във вторник ще е ветровито и малко по-хладно от днес. През нощта валежи, гръмотевични бури и усилване на вятъра ще има над Западна, а след полунощ и над Централна България. За тези, които ще посрещат Джулай Морнинг в Стара планина, Витоша и Рила, ще е добре да вземат дъждобраните си.

 

Новият месец ще започне с ветровито време. Ще духа умерен, в Дунавската равнина до засилен северозападен вятър. Преди обед слаби и краткотрайни валежи очакваме в централните и планински райони. В следобедните часове облаците ще намаляват, като повече ще се задържат само над Североизточна България и Родопите, но без валежи. Вятърът ще отслабва.

 

Сутринта температурите ще са от 14 до 20 градуса, а през деня ще достигат от 24 до 29 градуса, в югозападните части до 30-31.

 

Над Черноморието преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще има временни заоблачавания, по-съществени над северното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от северозапад. Температурата на морската вода ще от 21 до 23 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

 

Над планините ще има променлива облачност и на места в Централна Стара планина не е изключено слабо да превали. Следобед повече облаци ще има над Родопите. На в-х Мусала максималната температура ще бъде около 7 градуса. В сряда над страната времето ще бъде слънчево. Следобед над планините ще се развие купеста облачност, но без валежи.

 

В четвъртък също ще бъде слънчево и температурите ще се повишават. Следобед и привечер над Северна България и планините ще има по-съществени заоблачавания и на места там ще превали и прегърми. В петък ще е малко по-хладно с повече облаци и краткотрайни превалявания над централните и източни райони.

 

В събота и неделя ще е предимно слънчево, в низините горещо. Само над планините ще има временни заоблачавания и в неделя не е изключено за кратко да превали.

 

Още за времето ще научите от прогнозата на Нова ТВ във видеото.

 

Подробна информация можете да намерите и на Sinoptik.bg


За 24-часова прогноза разчитайте на мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg