Максималните температури ще са между 26 до 31 градуса

В сряда ще е по-топло от днес. През нощта вятърът ще отслабне и над страната ще се установи ясно и почти тихо време.

 

Утрешният ден у нас ще започне със свежа сутрин. През деня над страната времето ще бъде слънчево. Следобед над планините и източните райони ще се появи незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър.

 

Минималните температури сутринта ще са от 12 до 17 градуса, в котловините на Западна България и  по-ниски. Максималните температури ще бъдат в интервала от 26 до 31 градуса.

 

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Следобед на север от Варна и по странджанското крайбрежие ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от изток-североизток. Температурата на морската вода ще е 22-23 градуса. Вълнението ще бъде слабо, до 2-3 бала.

 

Над планините до обед ще е слънчево, а следобед ще се развие купеста облачност, от която валежи не се очакват. По високите части ще духа умерен северозападен вятър. На връх Мусала максималната температура ще бъде около 10 градуса, на Рожен - 18.

 

Област на ниско на налягане над северните райони определя облачното и дъждовно време над скандинавския полуостров. Тя е причината и за преваляванията в Полша, Прибалтика, Беларус и Русия. Краткотрайни валежи с гръмотевични бури ще паднат около Алпите и в южна Франция, Испания и Португалия. Разкъсана ще бъде облачността над западните и централни части от континента, а предимно слънчево ще е над Балканите и в Италия.

 

Най хладната европейска столица ще бъде Осло с дневна температура едва 18 градуса, а най-топлата - отново Атина с максимална температура 33-34 градуса.

 

В четвъртък у нас преди обед ще бъде слънчево. Следобед над северозападните райони и планините ще се заоблачи, ще превали и прегърми. Привечер превалявания и прегърмявания ще има и над Добруджа.

 

В петък ще е по-хладно с максимални температури от 25 до 28 градуса. Над Източна България ще бъде ветровито с променлива облачност, а над останалата част от страната ще бъде слънчево. В събота ще се затопли.

 

В неделя и понеделник ще е слънчево и горещо. Само над планините след обяд ще има повече облаци с условия за кратък дъжд.

 

Още за времето ще научите от прогнозата на Нова ТВ във видеото.

 

Подробна информация можете да намерите и на Sinoptik.bg


За 24-часова прогноза разчитайте на мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg