Победителката в „Големите надежди” Кристиана Асенова – претендент и за X Factor

Стотици кандидати се явиха на кастингите на музикално шоу №1 X Factor във Велико Търново. За втора година първият и изключително значим етап на формата, а именно подборът на талантите, започва от старата столица. Сред кандидатите има както индивидуални изпълнителни и представители на доказаните музикални школи в региона, така и атрактивни дуети и групи. 

„Изненадан съм много приятно от ентусиазма на кандидатите за X Factor тази година. Днес видях много разумни, подготвени и уверени претенденти. Всички те са наясно, че X Factor е единственото музикално шоу в България, което създава истински звезди, а и след два успешни сезона вече знаят какво търсим. А ние търсим тези от тях, които са родени с X Factor в себе си и имат амбицията да го развият”, заяви пред медиите в града продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян. 

Най-малката кандидатка за X Factor във Велико Търново е момичето, което спечели сърцата на зрителите и журито в шоуто за талантливи пеещи деца по Нова „Големите надежди”. Кристиана Асенова е само на 14 години и въпреки крехката си възраст амбициозно преследва мечтата си за голямата сцена. „Реших да се явя на кастинга за X Factor, защото за мен е предизвикателство, което ми дава стимул да се развивам и да ставам все по-добра. Имам още много какво да науча”, заяви Голямата надежда на България Кристиана.

Момче, което последните години живее в Англия, приключва силна любовна връзка и решава да се завърне в България заради X Factor, таейки надежда да намери щастието си тук, а защо не и новата си любов; момиче, което помага на родителите си в семейния шивашки бизнес, но тайно мечтае за светлината на прожекторите; момче, което прекъсва училище, воден от стремежа да се занимава единствено с музика; талантлив аниматор, който обаче не изпуска и китарата си - това са само малка част от историите на първите кандидати за музикално шоу №1 X Factor.

Утре, 3 юли, кастингите за X Factor продължават в Русе, където екипът на шоуто ще очаква всички музикални таланти в хотел Рига. Следват два дни на кастинг в морската ни столица Варна - на 5 и 6 юли във Фестивалния и конгресен център, и два дни в Бургас – на 8 и 9 юли в хотел Аква. Екипът на X Factor ще търси най-големите таланти на 11 и 12 юли в Пловдив в Дом на културата „Борис Христов”. Последен домакин на кастинг маратона, но за най-дълъг период – от 14 до 16 юли, ще бъде София в НДК, Studio 5.
 
Повече информация можете да откриете на сайта на X Factor тук, както и на Фейсбук страницата