Според него лидерът на националистите е опитвал „да напомпа все още заблудените избиратели"

„Атака” е бита карта, Сидеров е свършил политик”. Това коментира в предаването „Здравей, България” председателят на НФСБ Валери Симеонов.

 

Не приемам да ме титулуват като основен опонент на Сидеров или „Атака”. Отдавна съм приключил с него – още през 2009 година, когато падна в краката на Борисов”, заяви още Валери Симеонов.

 

Той коментира, че с решението си оттук нататък да не влиза в пленарна зала Сидеров се опитва „да напомпа все още заблудените избиратели, които се лъжат по театралната динамика около него и невъзпитаната му група”.

 

Според Симеонов не може да се търси политическа причина за това, че „Атака” подкрепяше кворума в парламента последната година, а може да се търси чисто финансова. Като пример той даде и предишното управление. 

 

„Три години Сидеров подкрепяше Борисов със скрити финансови жестове, с пари под масата. Той започна да ги взима още през 2008 година, което стана и причина за разрива между хората от СКАТ и „Атака”, заяви Симеонов. Според него подкрепата за БСП и ДПС е била предпоследния провал на „Атака”.

 

Симеонов определи като глупав аргумента, че Сидеров поддържа кворум в Народното събрание, само за да попречи на ГЕРБ да се върнат на власт.

 

От „Атака" отказаха участие в предаването.

 

Повече гледайте във видеото!