По морето почти през целия ден ще е слънчево със слаб до умерен югоизточен вятър

През нощта в сряда срещу четвъртък ще е ясно и тихо. В четвъртък, 3-и юли, до обед над цялата страна ще бъде слънчево със слаб югоизточен вятър. Около и следобед от северозапад с валежи, гръмотевици и усилване на вятъра ще прониква по-хладен въздух. Отначало ще превали и прегърми в Западна, по-късно в Централна, а привечер и в Източна България. Възможни са и градушки. 
 
Минималните температури ще са от 13 до 18 градуса, а максималните от 26-27 градуса до 31-32 градуса на югозапад. 
 
По морето почти през целия ден ще е слънчево със слаб до умерен югоизточен вятър. Късно през деня и в началото на нощта ще се заоблачи и ще превали прегърми по-съществено по северното крайбрежие. Температурата на морската вода е от 21 градуса на север до 24 градуса на юг. 
 
В планините около обед от запад на изток ще се заоблачава и ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще се обърне от северозапад и ще се усили особено по високите части. 
 
На много места в Северозападна, Централна и Южна Европа облачността ще е с разкъсана намаляваща до слънчево. Валежи и гръмотевици ще има в Испания, както и в Украйна и на Балканите, където ще прониква по-хладен въздух. 
 
В северната половина на континента максималните температури са от 22 до 27 градуса, а в южната ще достигат и надминават 30. 
 
В петък над източната половина на страната ще бъде ветровито с променлива облачност и на места с превалявания. Повече слънце ще има на запад. Максималните температури ще са от 23 до 28 градуса. През почивните дни ще е по-топло, слънчево, следобед в низините и горещо. В събота над източните райони, а в неделя над планините ще се развива купеста облачност. В началото на следващата седмица ще остане слънчево и с високи температури. Повече облаци и условия за превалявания ще има само в планините.
 

Подробна информация можете да намерите и на Sinoptik.bg


За 24-часова прогноза разчитайте на мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg