Изключително интересни кандидати на прослушванията в Русе, кастинг маратонът продължава във Варна

Русе за първи път посрещна екипа на музикално шоу №1 X Factor. След изключително талантливите деца, които продуцентите откриват тук на кастинга на „Големите надежди”, тази година решават да включат в „изборния маратон” на шоуто и българския град „На хубавия син Дунав”. 

Интуицията не ги подвежда, защото Русе показа много талантливи и амбициозни млади изпълнители. Сред тях са атрактивният Асан Саров, който не без основание се представя за „Новия” Майли Сайръс; 15-годишният носител на Гран При в Москва за вокалист Петър Тодоров и младата дама Ивелина Петкова, определяна като двойничка на Михаела Филева. Отново пред прожекторите на X Factor застана и Драго тракториста, известен още като русенския Том Джоунс.  

Още в първия ден на кастингите за X Factor екипът на шоуто бе изненадан от появата на кандидат №1513 – Димитър Рачков. Той се появи в една от стаите за прослушвания във Велико Търново с надежда да покаже вокалните си умения. Вместо това обаче бе смаян от таланта на пеещата в момента Преслава Кръстева, дъщеря на един от най-добрите музикални педагози в България Аделина Колева. Аделина подготвя голяма част от успешните млади изпълнители у нас, сред които е и финалистът от първия сезон на X Factor Богомил. Явяването на 24-годишната Преслава на кастингите за X Factor потвърждава още веднъж доверието на талантите към единственото музикално шоу у нас, което създава звезди. 

В петък екипът на X Factor се отправя към българското Черноморие. Кастингите в морската ни столица Варна са на 5 и 6 юли във Фестивалния и конгресен център. След това да се готвят кандидатите за звезди от Бургас – на 8 и 9 юли в хотел Аква; Пловдив на 11 и 12 юли в Дом на културата „Борис Христов”. Последен домакин на кастинг маратона, но за най-дълъг период – от 14 до 16 юли, ще бъде София в НДК, Studio 5.