Максималните ще бъдат от 26-27 градуса до 31-32 градуса, по-високи на югозапад

В четвъртък до обед над цялата страна ще бъде слънчево със слаб югоизточен вятър. Около и следобед от северозапад с валежи, гръмотевици и усилване на вятъра ще прониква по-хладен въздух. Отначало ще превали и прегърми в Западна, по-късно в Централна, а привечер и в Източна България. Възможни са и градушки.


Температурите сутринта бяха от 13 до 18 градуса, а максималните ще бъдат от 26 - 27 градуса до 31 - 32 – по-високи на югозапад.


По морето почти през целия ден ще е слънчево със слаб до умерен югоизточен вятър. Късно през деня и в началото на нощта ще се заоблачи и ще превали претърми, по-съществено по северното крайбрежие. Температурата на морската вода е от 21 градуса на север до 24 градуса на юг.


В планините около обед от запад на изток ще се заоблачава и ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще ще се обърне от северозапад и ще се усили особено по виксоките части.

 

В петък над източната половина на страната ще бъде ветровито с променлива облачност и на места с превалявания. Повече слънце ще има на запад. Максималните температури ще са от 23 до 28 градуса.


През почивните дни ще е по-топло, слънчево, следобед в низините и горещо. В събота над източните райони, а в неделя над планините ще се развива купеста облачност.


В началото на следващата седмица ще остане слънчево и с високи температури. Повече облаци и условия за превалявания ще има само в планините.


Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето, в рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg