Той се надяваше да покаже вокалните си умения

За първи път Русе посрещна екипа на X Factor. След изключително талантливите деца, които продуцентите откриват там на кастинга на "Големите надежди”, решават тази година да включат в "изборния маратон” на шоуто и българския град "На хубавия син Дунав”. 

 

Интуицията им не ги подвежда, защото Русе показа много талантливи и амбициозни млади изпълнители. Сред тях са атрактивният Асан Саров, който не без основание се представя за "новия” Майли Сайръс; 15-годишният носител на „Гран При” в Москва за вокалист Петър Тодоров и младата дама Ивелина Петкова, определяна като двойничка на Михаела Филева. Тази сутрин отново пред прожекторите на X Factor застана и Драго Тракториста, известен още като русенския Том Джоунс.  

 

Още в първия ден на кастингите за X Factor екипът на шоуто бе изненадан от появата на кандидат №1513 – Димитър Рачков. Той се появи в една от стаите за прослушвания във Велико Търново с надежда да покаже вокалните си умения. Вместо това обаче бе смаян от таланта на пеещата в момента Преслава Кръстева, дъщеря на един от най-добрите музикални педагози в България Аделина Колева. 

 

Аделина подготвя голяма част от успешните млади изпълнители у нас, сред които е и финалистът от първия сезон на X Factor Богомил. Явяването на 24-годишната Преслава на кастингите потвърждава още веднъж доверието, което талантите имат към единственото музикално шоу у нас, създаващо звезди. 

 

Утре екипът на X Factor се отправя към българското Черноморие. Кастингите в морската ни столица Варна са на 5 и 6 юли във Фестивалния и конгресен център. След това да се готвят кандидатите за звезди от Бургас – на 8 и 9 юли в хотел „Аква”; Пловдив на 11 и 12 юли в Дом на културата „Борис Христов”, а последен домакин на кастинг маратона, но за най-дълъг период – от 14 до 16 юли, ще бъде София в НДК, Studio 5.
 

Повече информация можете да откриете на сайта на X Factor http://xfactor.novatv.bg, както и на Фейсбук страницата https://www.facebook.com/xfactorbulgaria.