„Разбрах, че е експлодирала газова бутилка едва в болницата”, каза един от пострадалите

Петима души пострадаха след взрив на газова бутилка в Банско. Тази нощ се е запалил склад за въглища и дърва. Огънят е обхванал една къща и два автомобила, единият от които е експлодирал. В района на пожара има жилищни блокове и хотели.

 

Доста очевидци описват пламъците, които са обхванали сградата, като високи колкото околните дървета. Трима от пострадалите са настанени за лечение в столичната болница „Пирогов”, а един от пожарникарите, който също е бил ранен от стихията, в момента се лекува в Разлог.

 

Той разказа пред камерата на Нова какво точно се е случило при инцидента. „Цялата сграда гореше, както и различни дървени материали около нея. Дойде екип от Разлог, а ние бяхме от Банско. Пожарът не беше труден, но впоследствие се запалиха и двете коли, които бяха под навес. После разбрах, че е имало газова уредба в един от автомобилите, но вече бях в болница тогава”, казва Христо. Лекарите споделят, че състоянието му е стабилизирано и е вероятно утре да бъде изписан.

 

Хората в района на инцидента са уплашени, но поражения по околните сгради няма. Благодарение на хора като Христо обаче, стихията не е засегнала намиращите се наоколо хотели и жилищни сгради. От „Пирогов” съобщават, че и тримата настанени в лечебното заведение са в стабилно състояние и са контактни. Най-тежко пострадалият е с 23% изгаряния по тялото.