Пламъците са тръгнали от купчина дървесина в склад за въглища

Петима души пострадаха тежко при голям пожар през изминалата нощ в Банско. Двама души са с опасност за живота. Пламъците са тръгнали от купчина дървесина в склад за въглища. Огънят се е разразил около полунощ. Почти веднага живеещите наблизо звънят в пожарната.

 

Пожарни от Банско и Разлог идват да се борят с огъня, но в пламъците вече са обхванали два автомобила и постройка. В битката със стихията са ранени двама пожарникари. Един от тях е отведен за лечение в болницата в Разлог.

 

„Цялата сграда гореше, както и различни дървени материали около нея. Дойде екип от Разлог, а ние бяхме от Банско. Пожарът не беше труден, но впоследствие се запалиха и двете коли, които бяха под навес. После разбрах, че е имало газова уредба в един от автомобилите, но вече бях в болница тогава”, казва Христо.

 

Само тихото време е попречило огненият ад да погълне за минути няколко хотела, жилищен блок, гаражи и навеси с дърва за огрев. Хората наоколо питат дали пламналият склад е имал необходимите и задължителни средства за защита. Въпроси, на които трябва да отговори собственикът. Той обаче не застана пред камерите.

 

Хората в района на инцидента са уплашени, но поражения по околните сгради няма. Благодарение на хора като Христо обаче, стихията не е засегнала намиращите се наоколо хотели и жилищни сгради. От „Пирогов” съобщават, че и тримата настанени в лечебното заведение са в стабилно състояние и са контактни. Най-тежко пострадалият е с 23% изгаряния по тялото.

 

Окръжната прокуратура в Благоевград вече е започнала разследване по случая и е заведено досъдебно производство. Работи се по всички възможни версии, включително и за умишлен палеж.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.