По-силни гръмотевични бури се очакват в района на Русе и Силистра

Седмицата ще завърши с ветровито време и слабо захлаждане. През нощта в централните и източни райони ще превали и прегърми. По-силни гръмотевични бури се очакват в района на Русе и Силистра.

 

Петък у нас ще започне със свежо утро и повече облаци над Североизточна България. Сутринта в крайните североизточни райони е възможно слабо да превали. През деня ще е ветровито с разкъсана облачност, по-значителна над Добруджа. Следобед над планините и източните райони ще се развива купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа умерен северозападен вятър.

 

Сутринта температурите ще са от 11 до 16 градуса, а през деня максималните ще достигат от 24 до 30. Над Черноморието ще е слънчево с купести облаци в следобед,но без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Температурата на морската вода ще е 22-23 градуса. Вълнението ще се задържи умерено.

 

Над планините до обед ще е слънчево, а следобед ще се развие купеста облачност, от която валежи не се очакват. По високите части, над 2000 м, ще духа силен северозападен вятър. На в-х Мусала максималната температура ще бъде около 6 градуса.

 

Над централните части от континента е слънчево, а дъждовните облаци ще се задържат над западните територии, Скандинавието и Черноморския регион. Преобладаващите температури на континента ще бъдат ще бъдат от 24 до 29 градуса. В северните части под 23 градуса, а по Средиземноморието над 30.

 

В събота у нас ще е по-топло с максимални температури от 27 до 32 градуса. Разкъсани облаци ще има над североизточна България и над планиниските райони. В неделя и в понеделник ще е слънчево и горещо. Само над планините ще има условия за краткотрини дъждове. Във вторник времето ще се задържи горещо с много слънце и разхлаждащи валежи над планините. В сряда ще премине студена вълна и главно в северните райони следобед ще превали и гърми.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето, в рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg