На 5 и 6 юли Фестивалният център посреща музикалните таланти на града и региона

Музикално шоу №1 в света X Factor продължава турнето си във Варна за два дни – този уикенд, на 5 и 6 юли. Екипът на шоуто ще посрещне музикалните таланти на морската столица и района, а на място кандидатите очакват музикалният продуцент Дони и водещите Алекс Раева и Мария Игнатова. 

Дали Варна ще донесе толкова късмет на всички кандидати, колкото на финалиста от X Factor Наско? През изминалия сезон рап сензацията впечатли публиката и журито, като се класира до финал заедно с победителката Жана Бергендорф. И до днес чаровният изпълнител е един от любимците на тийнейджърите, а от скоро може да се похвали и със съвместно парче с денс формацията Deep Zone. В момента Наско работи и по солов проект, който излиза скоро от „Вирджиния рекърдс”.

Кои ще бъдат новите звезди? Дали и през този сезон Варна ще слуша отново рап или пък предстоят нови сензации – отговорите ще разберем съвсем скоро – на 5 и 6 юли.  

Важна информация за кастинга 

1. Кастингът започва в 9.00 ч. и продължава до 18.00 ч. във Фестивален и конгресен център.
2. Всички кандидати трябва да носят със себе си документ за самоличност. Ако са под 18 години, задължително трябва да бъдат придружени от родител или настойник.
3. Дори ако нямат предварителна регистрация на официалния уебсайт на шоуто, всички кандидати са добре дошли – екипът на X Factor ще ги регистрира на място.  
4. X Factor е единственото шоу, в което могат да участват както солови изпълнители, така и дуети и вокални групи. 
5. Няма горна възрастова граница за кандидатите.
6. Кандидатите трябва да подготвят две песни, като няма ограничения за стила – може да е поп, рок, джаз, опера, поп фолк, хип-хоп, а защо не и артистична импровизация между различни стилове.
7. По желание кандидатите могат да носят и синбек към песните, които ще представят. Дори обаче да не разполагат със синбек, могат да докажат своя музикален талант и само чрез акапелно изпълнение.