Бившият енергиен министър посочи, че партията е в тежко положение и че Станишев трябва да поеме отговорност

„Става нещо нормално в една партия, която все още има някакъв инстинкт за самосъхранение. Ако БСП е слаба и бъде за пореден път победена от Бойко Борисов на следващите парламентарни избори, то ние ще го върнем за дълго на власт. Освен това няма да има никаква опозиция”.
 
Това заяви за „Здравей, България” членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров в отговор на въпроса драматично решение ли предстои да се вземе на пленума на БСП на 5-и юли и посочи, че той и хора около него са загрижени за бъдещето на партията, а и за това на държавата.
 
Румен Овчаров отрече да изпълнява поръчка на Георги Първанов, Делян Пеевски и на ДПС и допълни: „Не съм предлагал аз Делян Пеевски за шеф на ДАНС”.
 
Той отправи критики към Сергей Станишев, Димитър Дъбов и останалите членове на тясното ръководство и подчерта, че БСП няма да бъде минало, но ще бъде в много тежко положение, ако промените не се направят сега.
 
„БСП една година слугува на една икономическа групировка. Подобно падение не се е случвало никога”, категоричен бе Румен Овчаров и посочи: Кой назначи Георги Христозов да  управлява енергетиката? Той е човекът на Цветан Василев. Той беше сложен там, за да изпълнява неговите поръчки”.
 
По думите на Овчаров мотивът бил прост - обслужване на корпоративните интереси и „договорки с ръководството на Корпоративна търговка банка и Делян Пеевски, които да разположат техни хора на определени места”
 
Станишев се заигра с тези хора и сега трябва да понесе своята отговорност”, обобщи Румен Овчаров и допълни: „Утре очаквам разумът да надделее и Сергей Станишев да ни покаже, че знае как се носи отговорност, което на думи казва десетки пъти, но на действия – не”. 
 
По думите на бившия енергиен министър нямало проблем с това кой ще дойде след Сергей Станишев.
 
Целия разговор с Румен Овчаров в студиото на „Здравей, България” гледайте във видеото.