Коментарът идва след като стана ясно, че той ще е главен секретар на МВР още 5 г.

Светлозар Лазаров може единствено да бъде само един добър помагач в пресцентъра на МВР”, заяви убедено в „Здравей, България” зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Коментарът на бившия вътрешен министър дойде малко, след като стана ясно, че Лазаров е "бетониран" като главен секретар на МВР за следващите 5 години.
 
Цветанов прогнозира, че последствията от назначенията, които управляващите правят сега, ще имат тежки последици.
 
„След Консултативния съвет при президента имаше една договорка между лидерите на политическите формации важните закони, които не генерират политическо напрежение, да бъдат приети. Това вече го няма, защото няма спазено обещание от страна на тези партии, които участват в управлението”, уточни още Цветанов в отговор на въпроса дали ГЕРБ ще отиде в парламента на 4-и юли.
 
На въпрос дали ще влезе пак в изпълнителната власт, ако ГЕРБ пак управлява сама или с партньор, Цветанов посочи, че ще се занимава основно с партията.
 
Относно конфликта Василев - Пеевски, бившият вътрешен министър заяви, че последствията от него ще са тежки за държавата, както и че в ЕС има отзвук за случилото се у нас.
 
ГЕРБ ще се стреми към самостоятелно управление, за да има една нормална работеща среда, посочи Цветанов, но уточни, че дори и да имат над 120 депутати, пак ще направят коалиционно правителство с център-дясно политически формации като Реформаторския блок и Сдружение „22 септември” на Едвин Сугарев и Евгени Михайлов.
 
"България без цензура" е ГМО", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.
 
Целия разговор с Цветан Цветанов в "Здравей, България" гледайте във видеото.