Само за една седмица над 700 души са попаднали в капана на измамниците

В рубриката „Моята новина” получихме сигнали за още хора, подведени с SMS-и. Измамници изпращат съобщение, свързано с обява за работа. Призовават хората да изпратят кратък текст на номер, което се оказва, че струва по 5 лева.

 

След репортажа за Ася, която е била подведена да изпрати няколко SMS-а, всеки на цена от 6 лв. с ДДС, мислейки че така кандидатства за работа, последва незабавна реакция, която ще доведе до възмездие за ужилените.

 

Оказва се, че жертва на схемата е станала не само Ася, а стотици хора от цялата страна. Общото между тях е, че всички са търсещи работа и измамниците са използвали това. Само за седмица общо над 700 души са отговорили с един, два и дори три SMS-а на номер 1982. Той е собственост на фирма, която се занимава с такъв вид услуги – отдава под наем номера и телефони с добавена стойност, които се използват, освен като начин за дистанционно разплащане, но и за дарителски и благотворителни кампании. В случая обаче фирмата-наемател е злоупотребила, като е подвеждала своите клиенти.  

 

Останалите акценти от рубриката „Моята новина”:

 

Буря в Димитровград

 

Есемес измама

 

Хляб за кого

 

Наводнения

 

Примерът на властта

 

Липсващи капаци на шахти

 

Закони и знаци има, но няма кой да ги спазва

 

Лоша канализация в София

 

Очакваме и Вашите сигнали в рубриката "Моята новина" ТУК.