Максималните стойности ще се повишат и ще бъдат от 27 до 32 градуса

В съботния ден ще се радваме на слънце и по-високи температури. През нощта ще се изясни и вятърът ще утихне. През деня над страната ще бъде слънчево. Около и след пладне временни заоблачавания ще има над Източна България и планините, а привечер над северозападните райони, но валежи без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. 

 

Минималните температури в сутрешните часове ще бъдат от 12 до 17 градуса, по високите полета и по-ниски. Максималните стойности ще се повишат и ще бъдат от 27 до 32 градуса, в Сандански - до 34 градуса. 

 

Над Черноморието ще бъде слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност, по-значителна над северното крайбрежие, но без валежи. Ще духа слаб, следобед умерен вятър от североизток. Температурата на морската вода е от 21 на север - до 24 градуса на юг. Вълнението на морето ще бъде слабо до умерено. 

 

Над планините през по-голямата част на деня ще бъде слънчево. Следобед ще има временни заоблачавания, но валежи не се очакват. На връх Мусала максималната температура ще бъде около 14 градуса, а на Рожен - 21 градуса.

 

Във Франция, Белгия, Холандия, на британските острови и Норвегия ще превалява, на места интензивно и с гръмотевици. Постепенно ще завали и над Германия. Друга валежна зона е разположена над Русия, където също ще превалява. Над останалата по-голяма част от Европа времето ще бъде слънчево и топло с максимални температури между 26 и 31 градуса, в Атина и Мадрид - до 34 градуса. С повече от 10 градуса по-хладно ще е в северозападните райони с дневни стойности между 18 и 23 градуса. 

 

В неделя времето над по-голямата част от нашата страна ще бъде слънчево, следобед в повечето низини и горещо с максимални температури до 34 градуса. Следобед над планинските райони на Западна България ще има повече облаци и там ще превали и прегърми.

 

В началото на следващата седмица времето ще остане предимно слънчево и горещо. По-съществени заоблачавания с условия за краткотрайни валежи и гръмотевици ще има в понеделник и вторник главно над планините, а в сряда над западните и северни райони. В четвъртък валежи ще има на повече места в страната и температурите слабо ще се понижат.  

 

Подробна информация можете да намерите и на Sinoptik.bg


За 24-часова прогноза разчитайте на мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg