Остава само довършването на тротоара и стената при Семинарията, информира столичният кмет

Тази нощ частично бе пуснато движението при Семинарията в столицата, което бе спряно цялостно, за да може да се довършат работите на долното ниво. Това съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова по време на проверката на изпълнението на кръстовището, съобщи Агенция "Фокус”.

 

"В момента текат довършителни дейности на целия обект. По график на 15 юли трябваше да бъде пуснато движението и току-що се договорихме след изчисленията, че всъщност това може да стане на 13-и, неделя”, информира столичният кмет.

 

Фандъкова посочи, че остава само довършването на тротоара и стената при Семинарията. Това ще е единственият елемент, който ще остане след пускането на обекта на 13 юли. По думите й трафикът в София ще се облекчи в пъти повече след пускането на кръстовището. Ще се подобри и чистотата на въздуха.

 

"Предстоят още два етапа от този проект. Следващият е изграждане на пробив покрай болница „Токуда”, който ще изведе движението към бул. „Черни връх” и ул. „Сребърна”. Третият етап е разширението на бул. „Черни връх” до Южната дъга”, обясни Фандъкова. 

 

"Движат се по график и дейностите на бул. „Цариградско шосе”. Очакваме на 15 септември да бъде пуснато движението там. Единствено има забавяне на трамвайното трасе на бул. „България”, поясни столичният кмет.