Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса

През нощта в централните и северозападните райони ще превалява и прегърмява, а на места ще има и гръмотевични бури.

 

Денят ще започне с повече облаци на северозапад и слаби превалявания по Дунав. Преди обед облачността ще намалява, а следобед ще има заоблачавания, по-съществени над Северна България и планините. Главно в западните и централните части на Дунавската равнина и в Предбалкана ще превали и прегърми. 

 

Минималните температури ще са от 15 до 20 градуса, а максималните ще са между 30 и 35. 

 

По морето ще е по-хладно със стойности до 27-28 градуса и до умерен югоизточен вятър. Следобед повече облаци се очакват на север от Варна, но с малка вероятност за валежи. Морската вода е с температура 23-25 градуса, а вълнението на морето ще бъде слабо до умерено.  

 

В планините в следобедните часове главно в Стара планина ще превали и прегърми. На Мусала максималната температура ще бъде около 11 градуса. 

 

В повечето европейски страни ще има превалявания, на много места с гръмотевици. Най-големи количества се очакват в Германия, Полша, Белгия и Швейцария. Разкъсана ще бъде облачността над Великобритания, а предимно слънчево ще е в Северна Европа и по Средиземноморието. 

 

Необичайно топло ще бъде на Скандинавския полуостров с температури от 25 до 30 градуса. На Балканите, в Испания и Португалия ще е горещо, а най-хладно ще е в централноевропейските страни. 

 

В четвъртък ще бъде предимно слънчево с максимални температури от 29 до 34 градуса. Повече облаци с условия за кратък дъжд ще има над северните и планинските райони.

 

В петък превалявания и гръмотевици ще има на повече места, но отново главно в Северна и Западна България. В събота умерен северозападен вятър ще понижи температурите. Ще превалява в централните и южните райони, както и по морето.

 

В неделя ще има повече слънце и по-малко валежи, а в понеделник отново на повече места следобед ще превали и прегърми.