Служители на пожарната работят за отводняване на мазета и къщи в "Люлин", "Модерно предградие" и "Филиповци"

Човек загина в Борисовата градина в София под повалено от урагана дърво. Над 20 други потърсиха помощта на лекарите с наранявания от градушката, разбити стъкла и паднали клони. В квартал „Младост” дърво падна върху кола.

 

Над 150 сигнала са подадени до 20 часа за щети в София. Те са свързани предимно с наводнени мазета, счупени прозорци на жилища и автомобили и паднали дървета.


Бурята в София повали дървета и блокира движението за часове. Само за минути улиците се превърнаха в реки.

Още по темата

От Столична община съобщиха, че бурята е взела и една жертва - 70-годишен мъж, убит от паднало дърво в Борисовата градина.


От градушката на много места в столицата има изпочупени прозорци на домове, коли и фасади на сгради.

 

Паднало дърво затисна автомобил с хора до бл. 48 в „Младост“ 1.  Подобен инцидент е станал и на ул. „Пиротска“ и бул. „Ст. Стамболов“. Там двама мъже са извадени невредими от автомобила.


Временно беше спряно движението на трамваите при надлез Надежда, километрични опашки се образуваха и по Цариградско шосе. Екипите на почистващите фирми са мобилизирани да отстраняват всички паднали клони, дървета, за да осигурят нормалното движение в града.


Служители на 20 аварийни екипа на Пожарната работят за отводняване на мазета и къщи в София. Продължава да е критична ситуацията  в столичните квартали "Люлин", "Филиповци" и "Дървеница". След бурята щетите са за хиляди левове.


Повече по темата гледайте във видеото.