Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса

Денят започва с повече облаци на северозапад и слаби превалявания по Дунав. Преди обед облачността ще намалява, а следобед ще има заоблачавания, по-съществени над Северна България и планините. Главно в западните и централните части на Дунавската равнина и в Предбалкана ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса.

 

По морето ще е по-хладно със стойности до 27-28 градуса и до умерен югоизточен вятър. Повече облаци се очакват на север от Варна, но с малка вероятност за валежи. Морската вода е с температура 23-25 градуса, а вълнението на морето ще бъде слабо до умерено. 

 

В планините главно в Стара планина ще превали и прегърми. На Мусала максималната температура ще бъде около 11 градуса. Утре ще бъде предимно слънчево с максимални температури от 29 до 34 градуса. Повече облаци с условия за кратък дъжд ще има над северните и планинските райони.

 

В петък превалявания и гръмотевици ще има на повече места, но отново главно в Северна и Западна България. В събота с умерен северозападен вятър ще прониква по-хладен въздух и температурите ще се понижат. Ще превалява в централните и южните райони и по морето. 

 

В неделя ще има повече слънце и по-малко валежи, а в понеделник отново на повече места следобед ще превали и прегърми.

 

Подробна информация можете да намерите и на Sinoptik.bg


За 24-часова прогноза разчитайте на мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg