Още от ранните часове на деня стотици искат да декларират щетите по колите си след градушката

Стотици автомобили със счупени предни, задни и странични стъкла, надупчени ламарини и много изнервени хора на опашка – такава гледка завари репортерът на Нова ТВ пред един от застрахователните пунктове за завеждане на щети в столицата на бул. „Драган Цанков”. 
 
Още от ранните часове на деня множество хора искат да декларират щетите по колите си след силната градушка на 8-ми юли. Някои от тях чакат дори от 12 ч. вечерта, като били пренощували в колите си.
 
„Как така никой не можа да каже, че идва такава буря?”, питаха се хората на опашката.
 
„Беше като под обстрел. Нямаше къде да се скрием. Беше ужасяващо, разказа мъж, чиято кола е с надупчено задно стъкло от градушката. „Очаквам най-доброто от застрахователите, макар че се съмнявам това да се случи. Щетите са огромни, съмнявам се да покрият всичко на 100%. Ако трябва да си поправям колата, 10 000 лева няма да стигнат”, категоричен бе мъжът пред репортера на Нова ТВ.
 
Друг шофьор призова застрахователите, както са взимали парите за застраховката, така сега и те да бъдат експедитивни, разбиращи и коректни със заплащането.
 
Междувременно застрахователите успокояват, че ще работят с удължено работно време. Също така вече е удължен срокът за завеждане на щети вследствие на градушката. Той е удължен на 30 дни.
 
Имало ли е забавяне на застрахователите и вярват ли шофьорите, че ще им бъдат изплатени всички щети – гледайте във видеото.