Щети са нанесени и на покрива на Столичната библиотека на пл. "Славейков"

Бурята, която се разрази във вторник следобед, е причинила щети върху десетки сгради и автомобили. До момента са установени счупени предни стъкла на над 50 автобуса и 2 трамвая от столичния градски транспорт. Щети има и по стъклените конструкции на двата гаража в "Земляне" и "Дружба", информират от пресцентъра на Столична община.

 

Счупени прозорци, наранени фасади и течове има на покривите на 55 училища и детски градини, като с най-много счупени стъкла е сградата на 163 ОУ в район "Искър" с общо 131 броя счупени стъкла на надвътрешното стъбище.

 

20 броя са счупените стъкла в центъра за временно настаняване „Св. Димитър“ в район „Люлин“ и 25 броя счупени стъкла в дневния център за лица с ментални увреждания „Св. Марина“ в район „Сердика“.

 

Счупени са 40 броя стъкла в 14-о ДКЦ, в 25-а ДКЦ има 30 броя счупени стъкла, протекъл покрив е установен в 30-о ДКЦ, 3 броя са счупените прозорци на Центъра за психично здраве, а на 13-о ДКЦ са счупени всички стъкла от северната страна на сградата има и повреда на покрива. Счупени прозорци има още в Четвърта МБАЛ, в Първа Столична АГ болница, както и в столичната онкоболница.


Щети са нанесени и на покрива на Столичната библиотека на пл. "Славейков". На шестте етажа на сградата има счупени прозорци. Наводнен е бил етаж от филиала на библиотеката в "Люлин". В Малък градски театър "Зад канала" има повреда на покрива на фоайето.


Констатирани са счупени стъкла и в ОКИ Дом на културата „Красно село“, ОКИ Дом на културата „Средец“ и ОКИ Дом на културата „Искър“ .


Предстои оценка на материалните щети. Продължава почистването на улични платна и тротоари, съобщават още от Столична община.