Условия за по-силни гръмотевичини бури ще има на места в областите Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и Русе

Днес в Северна България има опасност от силни гръмотевични бури.

 

Продължителността на днешния ден ще е 15 часа и 9 минути. Луната е във фаза два дни преди пълнолуние.

 

Днес преди обед над северните райони облачността ще е разкъсана, а над останалата част от страната ще е предимно слънчево. Следобед и привечер в Северна България и планините облаците ще са повече и ще превалява и прегърмява. Условия за по-силни гръмотевичини бури ще има на места в областите Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и Русе.  

 

Температурите в 7 часа са от 15 до 20 градуса. Максималните температури през деня ще са от 30 до 35 градуса. 

 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни заоблачавания ще има в ранните сутрешни и късните следобедни часове над северното крайбрежие. Ще духа слаб, след пладне умерен вятър от югоизток. Морската вода е с температура 23 - 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде от 2 до 4 бала. 

 

Над планините преди обед ще има повече слънце, а следобед облачността ще се увеличава. Ще има и превалявания с гръмотевици, по-силни над Стара планина.  

 

Утре на много места в Западна и Централна България ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Към края на деня ще превали и по Черноморието. Температурите ще се понижат с 3-4 градуса.

 

В събота облачността ще е разкъсана с превалявания главно в централните и източни райони. В неделя атмосферата временно ще се стабилизира. Ще бъде предимно слънчево, а кратък дъжд е възможен само над планините. 

 

В началото на следващата седмица отново ще бъде нестабилно със следобедни валежи и гръмотевици. По-интензивни ще бъдат дъждовете над Западна и Северна България във вторник. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg