Много фирми още не могат да се възстановят от пораженията и продължават да разчистват

Щети за милиони нанесе наводнението на бизнеса в Добрич. Много фирми още не могат да се възстановят от пораженията и продължават да разчистват. Вече има и съкратени работници заради съсипано производство. В същото време бизнесът не може да се възползва от държавните помощи и трябва да се справи със собствени сили.

 

Седмица под вода, шест дни без ток и още близо три месеца, за да се възстанови поне частично производството - това е накратко картината в текстилната фабрика на Амин Шукер. Водната стихия е потопила подстанция, парокотелно, авторемонтни цехови, складове с резервни части, административни офиси. Двайсет дни след потопа продължава почистването на кал и тиня.

 

Фирмата няма застраховка и това утежнява още положението. Застраховка обаче имат в мебелната фабрика, чиито щети са за близо милион и половина лева. Заради спряното производство вече половината работници на фирмата са на борсата. Все още се чака оценката на застрахователите. От нея зависи и дали фирмата ще продължи да съществува.

 

Репортер: Мария Добрева