Екипите на гражданска защита цял ден отводняват приземни етажи на жилищни кооперации, мазета и селскостопански постройки

Бедственото положение в Община Ловеч вече е отменено след силната буря и обилните валежи, които паднаха късно снощи. 

 

Екипите на "Гражданска защита" цял ден отводняват приземни етажи на жилищни кооперации, мазета и селскостопански постройки. Разчистват се и падналите дървета в централната част на града. 

Още по темата

 

Водната стихия започва късно снощи и само за няколко часа главните улици в града потъват под вода. 11 населени места в региона остават без ток, наводнени са и десетки обществени и частни сгради. С помощта на гражданска защита, хората цяла нощ изхвърлят вода, кал и тиня от своите имоти.

 

Заради силния порой частично е разрушена пътната настилка, а в централната част на града има много паднали дървета и изпочупени клони. От сутринта обаче екипи на "Гражданска защита" работят по разчистването и отводняването на засегнатите къщи.

 

Общината успя много бързо да реагира, беше свикан щаб под мое наблюдение. Успяхме да задействаме над десет екипа на "Гражданска защита" и сега в момента работим по почистването на града”, заяви Милко Недялков-областен управител на Ловеч.

 

Според синоптичните прогнози обаче дъждовното време в областта се очаква да продължи през следващите няколко дни.