Максималните температури ще са от 25 до 30 градуса

Утре ще е свежо с разкъсани облаци и превалявания главно над Предбалкана, Южна и Източна България. До полунощ все още на места в Източна България и планинските райони ще превалява, но след това облаците ще намаляват.

 

В сутрешните часове разкъсана облачност ще има над източните и северозападни райони, а над останалата част от страната ще е слънчево. През деня ще има временни заоблачавания, по-съществени и с краткотрайни превалявания главно над Предбалкана, в Южна и Източна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър. 

 

В събота утрото ще е прохладно с температури от 13 до 18 градуса, по високите полета и по-ниски. Максималните температури ще са от 25 до 30 градуса, в Сандански - 32 градуса. 

 

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща до слънчево преди обед и по-значителна в следобедните часове. Тогава ще превали и прегърми, по-съществено по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Морската вода е с температура 23-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

 

Над планините облачността ще е променлива. Около и след обед ще превали и прегърми, като по-съществени ще са валежите над Родопите, Централна и Източна Стара планина. По високите части ще духа силен, по старопланинското било и времнно бурен северозападен вятър. 

 

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Временни заоблачавания ще има в ранния следобед над североизточните райони, а по-късно през деня над Западна България. Само на места в планините за кратко ще превали. 

 

В началото на следващата седмица времето ще бъде нестабилно. Повече слънце ще има преди обед, а следобед ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. В понеделник и вторник на повече места ще вали в Западна и Северна България, а в сряда почти над цялата страна. В четвъртък преваляванията ще бъдат по-малко, а слънчевите часове повече. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg