Помощник-машинистът вече е разпитан

Продължава разчистването при гара Калояновец, където вчера дерайлира влак. Има доста поражения по самия релсов път. Условни ги наричат път 1 и път 2 – съответно към Бургас и Варна. 

 

Първият ще бъде пуснат веднага след премахването на вагоните, но работата по втория ще отнеме най-малко един месец. Щетите там са сериозни, има релси, които са излезли от мястото си. 

 

За да бъде поправен, ще се обяви и обществена поръчка, която допълнително ще забави ремонтите. Успокояващото е, че трафикът не е чак толкова натоварен и едната релса ще може да поеме преминаването на влаковете.

 

Помощник-машинистът вече е разпитанМеждувременно петима души остават за лечение в болницата в Стара Загора. Сред тях са помощник-машинистът и началник-влакът. И двамата отказаха да застанат пред камерата на Нова телевизия, за да разкажат какво се е случило. Помощник-машинистът вече е разпитан от служителите на МВР. Какво им е казал към този момент обаче остава загадка. 

 

Именно те двамата бяха по-сериозно пострадали. Няма опасност за живота на нито един от тях. Три от пострадалите разказаха, че катастрофата е станала за секунди и не са разбрали какво се е случило. Според тях обаче влакът се е движил бавно. От влака обаче е по-трудно да се прецени каква е била скоростта.

 

Всички са контактни и най-вероятно още утре част от тях ще бъдат изписани.

 

Репортери: Мария Димитрова, Димитър Иванов