Има реална опасност България да загуби над 300 милиона евро

Заплашват ли скандалите и неуредиците във фонд "Земеделие" оцеляването на земеделските производители у нас и задават ли се фалити провери екип на „Събуди се”. 

Още по темата

 

На живо от едно от зърнените стопанства в пловдивското село Труд стана ясно, че житото е със занижено качество, а зърнопроизводителите очакват то да се понижи още повече.

 

Това обаче се оказа, че е по-малкият проблем. Заради блокирането на фонд "Земеделие” в момента земеделците са силно изплашени, защото ще изгубят много пари, а освен това не знаят и как да подготвят следващата реколта. Проблеми имат и животновъдите.

 

"Има реална опасност България да загуби над 300 милиона евро, тъй като има забавяне в подписването на над 2000 договора на разгледани вече проекти, които чакат да бъдат одобрени. Има опасност и от фалити”, коментира един от животновъдите.

 

Друг проблем е, че земеделците не знаят какви култури могат да засеят, тъй като се чака нашата страна да вземе отношение относно прилагането на програмата за развитие на селските райони по отношение на плащанията.