Кандидатурата му е съгласувана с министър-председателя Пламен Орешарски

Още по темата

Атанас Добрев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Това реши Управителният съвет на ДФ "Земеделие" на заседанието си днес.

 

Кандидатурата на Атанас Добрев е съгласувана с министър-председателя Пламен Орешарски.

 

Атанас Добрев е заемал различни длъжности в ДФЗ в продължение на близо 6 години. Той е бил началник на различни отдели в институцията. От 2007 до 2008 г. е заемал длъжността съветник на председателя на Държавната агенция по горите. През 2008 и 2009 г. е бил изпълнителен директор на Национален фонд "Българска гора". От 2009 до 2013 г. работи в частния сектор в сферата на земеделието. От 11 юни 2013 г. е назначен за парламентарен секретар в Министерство на земеделието и храните.

 

Атанас Добрев е завършил магистратура специалност "Стопанско управление" във Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методий". Владее английски и руски език.

 

Бившият шеф на фонда Мирослав Николов и неговата заместничка Виолета Александрова не бяха допуснати до заседанието в Министерството на земеделието. За срещата те научили от медиите.

 

Мирослав Николов твърди, че бил спрян от охраната в коридора, след което служители от "Човешки ресурси" му връчили заповед за прекратяване на трудовото правоотношение.