Броят на загиналите продължават да расте

Броят на загиналите в московското метро продължава да се увеличава. По последни данни след тежката авария починалите са над 20 души. Около 160 са ранени, като повече от сто души са настанени в болница. 

 

Причините за катастрофата се разследват. Властите обявиха категорично, че изключват терористично нападение.    

 

Първите кадри от катастрофиралия влак на метрото показват пълен хаос и вагони, струпани един върху друг. Засега не се знае колко души са били във влака. 

 

"Броят на жертвите и пострадалите все още се уточнява. Започнахме криминално разследване. Засега има няколко версии за инцидента. Основната е нарушение на правилата за безопасност на обществения транспорт", каза Роман Сьомушкин от Министерството на вътрешните работи на Русия.

 

Трагедия в метрото в МоскаВлакът катастрофира между две станции по време на сутрешния час пик. Според една от версиите е имало рязък спад в напрежението, което е активирало аварийните спирачки. 

 

Според свидетели само за няколко секунди светлините са угаснали и вагоните са се преобърнали. 

 

Спасителните работи под земята продължават, въпреки че властите твърдят, че в преобърнатия влак вече няма хора. Московското метро е най-натоварената подземна железница в света. Като цяло системата се счита за сигурна и се ползва от около 9 милиона души дневно.

 

Москва обяви ден на траур в сряда.