Силни гръмотевични бури ще има в Северозападна България и планините

В четвъртък в много области на Северозападна България ще има интензивни валежи и гръмотевични бури. Преди обед над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност и слаби превалявания над Северозападна и Североизточна България.

 

По-късно ще се развива мощна купеста облачност и следобед на много места ще превалява и прегърмява. По-интензивни ще са валежите в западните и източните части. Силни гръмотевични бури се очакват в Северозападна България и планините. Вятърът ще бъде слаб от север. 

 

Температурите сутринта са от 13 до 18 градуса, по черноморското крайбрежие - до 20 градуса. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса.

 

Преди обед по Черноморието облаците ще се редуват със слънчеви часове. Следобед по цялото крайбрежие ще вали и гърми. Ще духа слаб вятър от северозапад-север. Температурата на морската вода ще е от 25 до 26 градуса. Ще има вълни с височина до 50 см.

 

Преди обед над планините ще има слънце, а следобед върховете ще са в облаци. Ще превалява и прегърмява. По високите части над 2000 м ще духат слаби северозападни ветрове. 

 

Утре над цялата страна ще вали и гърми, като по-интензивни ще бъдат валежите в Западна България. В събота ще има повече слънце, а следобед в западните райони ще превали. 

 

В неделя ще е предимно слънчево и топло, със следобедни заоблачавания над планините. В понеделник ще е горещо. Късно следобед в западните райони ще вали и гърми, като са възможни силни гръмотевични бури. Във вторник ще вали в западната половина от страната. Очаква се захлаждане.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg