Оказа се, че има изход от ситуацията, в която е изпаднал съпругът й

След като "Здравей, България” излъчи репортажа за жената в будна кома, която има три деца, последва светкавична реакция на институциите. Оказа се, че има изход от абсурдната ситуация, в която е изпаднал Иван Стефанов. Той се бори с държавните институции, за да докаже, че жена му не може да се подписва в това състояние и да получи лечение за нея и социални помощи за децата.

 

След репортажа Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира. Тя е готова да образува бързо производство за поставяне под запрещение на жената в кома и да направи съпруга й неин законен настойник. Така той ще получи необходимото пълномощно, за да я представлява пред всички институции.

 

Последна и друга реакция – тази от председателя на Социалната комисия в Народното събрание Корнелия Нинова. Тя обеща да съдейства на Иван Стефанов да получи по право каквото им се полага от държавата като добавки. В резултат на усилията на Нинова от Агенцията за социално подпомагане са посетили семейството. Те ще отпуснат еднократна помощ от 325 лева на бащата. Освен това ще прехвърлят на негово име детските надбавки за трите деца, за да ги получава занапред.

 

В същото време десетки зрители на Нова телевизия също протегнаха ръка за помощ на семейството от Пловдив. Хора от цялата страна са изпратили лакомства и дрехи за децата. Има и такива, които са решили финансово да подпомогнат бащата. От БЧК също ще подпомогнат семейството с 200 лева, дрехи и храни за децата.

 

Нова телевизия благодари на всички, помогнали на семейството! 

 
Ако и Вие желаете да помогнете, можете да се свържете с Иван Стефанов на номер 0988 35 15 54.
 
Банкова сметка:
 
Иван Димитров Стефанов
Уникредит Булбанк
IBAN: BG51UNCR70001519869454
BIC: UNCRBGSF