Борислав Гуцанов потвърди, че няма разрив в отношенията между правителството и мандатоносителя

Не очаквам забавяне на оставката на правителството, стига с този драматизъм.”
 
Това заяви председателят на парламента Михаил Миков пред централата на БСП на влизане за заседание на ИБ на партията, предаде БГНЕС.
 
По-рано през деня Михаил Миков каза: Ако няма оставка, ще търсим други конституционни средства, има такива”. Като след това допълни, че ако оставката на Пламен Орешарски бъде внесена, ще бъде гласувана. 
 
Председателят на НС коментира, че интерпретацията на определени медии, че е възможно БСП да предприеме други действия за свалянето на правителството, е прекалена и той очаква договореностите за предсрочни избори и съответно оставка да бъдат изпълнени.
 
Няма разрив в отношенията между правителството и мандатоносителя”, коментира от своя страна депутатът Борислав Гуцанов. Помолен да характеризира взаимоотношенията между кабинета и БСП, той отвърна, че това са отношения, на които им остава кратко време и ситуацията вече е различна. 
 
Във връзка със свои коментари по-рано днес, че е възможно забавяне на оставката, Гуцанов обясни, че според него в момента държавата има нужда от спокойствие и предсказуемост
 
„И е нормално ако един, два или три дни са проблем пред актуализацията на бюджета, значи е нормално да не се бърза. При положение, че този вариант очевидно пропада, значи нещата са по план”, добави Гуцанов.
 
Запитан ще я бъде ли оставката на кабинета в срок, Гуцанов отвърна положително и обясни, че не може да не я бъде, когато има мандатоносител.