Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса

През нощта в западните и източните райони ще превалява, но валежите постепенно ще спират. В петък преди обед ще е предимно слънчево, а по-късно ще се развива купеста облачност и в цялата страна отново ще има превалявания и гръмотевици.

 

По-интензивни ще са валежите в западните райони и в Дунавската равнина. Вятърът ще бъде слаб от север-северозапад.


Минималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса. Максималните ще са от 25 до 30, по-високи в югозападните райони.


По морето преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед по цялото крайбрежие ще вали и гърми. Температурата на морската вода е 25 - 26 градуса. Вълнението ще бъде слабо, но ще се усилва.


В планините около обед облачността бързо ще се увеличава и също ще има валежи и гръмотевици. На Мусала максималната температура ще бъде около 8 градуса.


Времето в източната половина от континента ще бъде динамично с чести превалявания и гръмотевични бури. Интанзивни валежи се очакват в балканските страни, в Украйна и Прибалтика. В Западна Европа ще е слънчево и горещо с температури над 32-33 градуса – в Испания до 37-38. В останалата част на континента се очакват стойности от 26 до 31 градуса.


В събота пред обед ще е слънчево, а следобед ще превали, повече в западните и югоизточните райони. В неделя ще бъде слънчево и топло, с купести облаци и следобедни превалявания над планините.


В понеделник ще бъде горещо, като късно следобед и през нощта срещу вторник в западните райони ще вали и гърми. Възможни са и гръмотевични бури.


Във вторник и сряда отново в Западна България ще има превалявания, а температурите слабо ще се понижат.


Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с капризите на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg