По-интензивни ще са валежите в западните райони и в Дунавската равнина

Преди обед ще е предимно слънчево, но по-късно ще се развива купеста облачност и в цялата страна отново ще има превалявания и гръмотевици. По-интензивни ще са валежите в западните райони и в Дунавската равнина. Вятърът ще бъде слаб от север-северозапад.

 

Температурите в 7 часа са от 14 до 19 градуса. Максималните ще са от 25 до 30 градуса, по-високи в югозападните райони.

 

По Черноморието преди обед ще е слънчево, а следобед по цялото крайбрежие ще вали и гърми. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението ще бъде слабо, но ще се усилва.

 

В планините около обед облачността бързо ще се увеличава и също ще има валежи и гръмотевици. На Мусала максималната температура ще бъде около 8 градуса. 

 

Утре пред обед ще е слънчево, а следобед ще превали, повече в западните и югоизточните райони. В неделя ще е слънчево и топло, с купести облаци и следобедни превалявания над планините.

 

В понеделник ще е горещо като късно следобед и през нощта срещу вторник в западните райони ще вали и гърми. Възможни са и гръмотевични бури. Във вторник и сряда отново в Западна България ще има превалявания, а температурите слабо ще се понижат.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg