Елена Чопакова разказва историята на Милка Топалска, изродила сина на полковник Кадафи – Саади

Българката, изродила сина на Муамар Кадафи

 

В „Ничия земя” в неделя, на 20 юли, Елена Чопакова разказва историята на една медицинска сестра, работила в Либия. 

 

Тя не е осъждана на смърт, на съвестта ѝ не тежи нито един нарушен закон в Джамахирията, никога не е давала телевизионно интервю и е плакала, когато целият свят ликуваше, че Муамар Кадафи е мъртъв. Тя се казва Милка Топалска и е българката, изродила сина на полковник Кадафи – Саади. 

 

Днес, вече 90-годишна, Милка Топалска мечтае отново да се върне в пустинята… 

 

В ръцете на Милка Топалска е проплакал за първи път синът на диктатора – тези ръце, които никога не са посегнали на закона и този диктатор, който молеше за милост, плачейки. Разказваме ви тази история поради няколко причини. Една от тях е, че за всеки и за всичко все някога идва справедливост. А може би най-важната е, че не бива винаги да приемаме новините като чиста монета. Защото монетата винаги има две страни. И лесно се фалшифицира. 

 

Момково – селото на ергените

 

Съседката с котките. Странният самотник, който живее наблизо. Лелята, която ни обича като родни деца, защото няма свои. Зевзекът на средна възраст, който като че ли от години живее в кръчмата отсреща… Стари моми и стари ергени - всички познаваме поне по един такъв човек. 

 

„Ще се опитаме да отговорим на въпроса защо някои хора никога не се женят”, разказва Елена Чопакова за втората история в „Ничия земя” тази неделя. „Ще ви отведем в село Момково, където повечето момци никога не са вдигали сватба. Всеки по своя причина. Те са толкова различни един от друг, колкото са и на външен вид. Обещахме им да ги задомим и те се представиха в най-добрата си светлина – кой колкото можа”.