Максималните стойности ще достигат от 24 до 29 градуса, в крайните югозападни и северозападни части до 30-31 градуса

През тази нощ вероятност за валежи ще има над централните части на Северна България, а над останалите райони облаците ще се разкъсват. 

 

Утре времето над страната ще се задържи влажно с повече слънце над южните и източни райони. На много места ще превали дъжд, в часовете около и след пладне придружен и от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България – умерен от север.

 

Сутрешните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса.Максималните стойности ще достигат от 24 до 29 градуса, в крайните югозападни и северозападни части до 30-31 градуса.

 

Над Черноморието преди обед слънцето ще се показва между облаците. Следобед на много места, основно по южното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север. Температурата на морската вода е 24-26 градуса. 

 

Над планините ще бъде предимно облачно, по високите части и мъгливо. Ще превалява дъжд, следобед с гръмотевици. Ще е хладно за сезона с температури по високите върхове от 6 до 10 градуса, а в планинските ни курорти между 12 и 17 градуса. 

 

В Европа валежи ще има над Британските острови, във Франция и северните части на Испания и Португалия, Западна Русия, Украйна и Балканите. Над Централна и Южна Европа времето е слънчево и горещо. Максималните температури в северните райони ще са от 20 до 28 градуса, а в централните и южни между 28 и 35 градуса.  

 

В неделя у нас ще бъде предимно слънчево и ще се затопли. Следобед над планините и по Черноморието за кратко ще превали. 

 

В понеделник ще бъде слънчево и горещо с максимални температури от 30 до 35-36 градуса. Във вторник над източната половина на страната ще остане слънчево, а над западната ще прониква по-хладен въздух с превалявания и прегърмявания. В сряда и четвъртък ще бъде по-свежо с променлива облачност и краткотрайни валежи.