Температурите ще достигат от 24 до 29 градуса

И днес ще има валежи на много места. През деня ще се задържи влажно с повече слънце над южните и източни райони. На много места ще превали дъжд, в часовете около и след обяд придружен и от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България – умерен от север.

 

Малко преди 8 часа температурите бяха от 15 до 20 градуса. Максималните стойности през деня ще достигат от 24 до 29 градуса, в крайните югозападни и северозападни части до 30, 31.

 

Над Черноморието преди обед слънцето ще се показва между облаците. Следобед на много места-основно по южното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север. Температурата на морската вода е 24, 26 градуса.

 

Над планините ще бъде предимно облачно, по високите части и мъгливо. Ще превалява дъжд, следобяд с гръмотевици. Ще е хладно за сезона с температури по високите върхове от 6 до 10 градуса, а в планинските ни курорти между 12 и 17 градуса.

 

Утре у нас ще бъде предимно слънчево и ще се затопли. Следобед над планините и по Черноморието  за кратко ще превали. В понеделник ще бъде слънчево и горещо с максимални температури от 30 до 35, 36 градуса. Във вторник над източната половина на страната ще остане слънчево, а над западната ще прониква по-хладен въздух с превалявания и прегърмявания.

 

В сряда и четвъртък ще бъде по-свежо с променлива облачност и краткотрайни валежи.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg