И още: „Срам за човечеството”

Първите страници на съботната преса са посветени на инцидента с пътническия самолет на „Малайзийските авиолинии”, който се разби при все още неизяснени обстоятелства в зоната на гражданския конфликт в Източна Украйна.


Красноречиво, показателно и без да се нуждае от коментар е заглавието по темата на в-к „Новинар”: „Търсим добрата новина, НО…”, пише вестникът преди да обърне внимание на това, че малайзийският самолет е летял извън обичайния курс, за да пести гориво.

 

На първа страница изданието помества и друга водеща новина от вчерашния ден – разкриването на самоличността на атентатора от „Сарафово”.

 

Сваленият малайзийски Боинг изправя света срещу Русия, пише „Труд”, който съобщава за реакциите след трагедията. Ежедневникът публикува снимка на пясъчна скулптура в Индия, която изобразява останките на пътническия лайнер. Под нея е написано „Срам за човечеството”. Скулптурата е дело на индиец и е в памет на загиналите 298 души на борда на самолета.

 

Двойна грешка свалила Боинга, твърди във водещата си статия „Стандарт”. Задръстване в небето заради сваления самолет", пише „24 часа”.

 

Пълния преглед на печата можете да проследите във видеото.