Максималните температури ще достигат от 28 до 33 градуса

През тази нощ валежите ще спират, а облаците ще намалеят. 

 

В неделя преди обед над по-голямата част от страната времето ще бъде слънчево, с разкъсани облаци над североизточните райони. Следобед ще има временни заоблачавания, по-съществени над планините и в Източна България, където ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северен вятър.

 

Сутрешните температури ще бъдат от 14 до 21 градуса,а  максималните ще достигат от 28 до 33 градуса. 

 

Над Черноморието денят ще започне със слънчево време, но още преди обед първо по северното, а после и по южното крайбрежие ще има временни заоблачавания. В следобедните часове ще превали и прегърми, по-интензивно между Варна и Бургас и на юг от Созопол. Ще духа умерен вятър от север. Температурата на морската вода е 24-26 градуса. 

 

Над планините повече слънце ще има преди обед, а следобед облачността ще е разкъсана. Ще има краткотрайни валежи. Максималните температури на 2500 м ще са около 10 градуса, а на 1500 м 17-19 градуса. 

 

В Европа на много места се очакват валежи,като най-интензивни и придружени от гръмотевици ще са в района на Великобритания, Франция, Белгия и Холандия, Западна Германия и Швейцария. Предимно слънчево ще е над централните и южни райони. Максималните температури ще са от 28 до 35 градуса в южната половина на Европа и от 20 до 28 в северната.     

 

В понеделник ще бъде слънчево и горещо. Максимални температури от 30 до 35 градуса, на места в низините до 36-37 градуса. Във вторник над Централна и Източна България ще остане слънчево и горещо. Над Западна ще поникне по-хладен въздух и около и след пладне ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия за силни гръмотевични бури и градушки. В сряда отново ще има превалявания и прегърмявания. В четвъртък над цялата страна ще е по-свежо с температури от 26 до 31 градуса. Облачността ще е променлива с краткотрайни валежи и гръмотевици. В петък отново ще бъде предимно слънчево и ще започне затопляне.