Гледайте в Темата на Нова от 19.30 ч.

На 18 юли се навършиха две години от атентата. Тогава терорист се взриви близо до автобус с израелски туристи. Загинаха шестима души. Пет от тях израелци и един българин - шофьорът на автобуса Мустафа Кьосов. Техните историите две години по-късно разказва репортера на Нова Марина Цекова в Темата на Нова днес от 19.30 ч.

Ексклузивни видеокадри на целия атентат на летището в Сарафово ще могат да видят зрителите на Нова във филма на Марина Цекова тази неделя. „Начинът, по който ги получихме, е доста емоционален. Даде ни ги бащата на едно от момчетата, което загива в атентата. Мъжът ни разказа, че никога няма да забрави последните секунди от живота на сина си. Тогава той върви с най-добрите си приятели, а зад тях върви атентаторът. Бащата се оказва и единственият човек, извън тайните служби, който разполага с тези кадри. Той отказа да каже откъде разполага с тях”, разказа в „Здравей, България” журналистът Марина Цекова.

На годишнината от атентата прокуратурата разкри самоличността на терориста-камикадзе. Неговото име е Мохамад Хасан Ел Хюсеини, притежава ливанско и френско гражданство и е бил член на групата, участвала в извършването на нападението, включваща и установените по-рано Мелиад Фарах и Хасан Ал-Хадж Хасан.

Две години след атентата  екипът на Нова се срещна с близки на загиналите в атентата. Преодолели ли са те  случилото се? Как продължава живата им? Какво е чудото случило се на един от оцелелите при атентата? Очаквайте разкази от Израел и България за терора и чудото в Темата на Нова с автор Марина Цекова тази неделя от 19.30 ч.