Максималните температури ще достигат от 28 до 33 градуса

Преди обед над по-голямата част от страната времето ще бъде слънчево, с разкъсани облаци над североизточните райони. Следобед ще има временни заоблачавания, по-съществени над планините и в Източна България, където ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северен вятър.

 

Към 8 часа температури бяха от 14 до 21 градуса, а максималните през деня ще достигат от 28 до 33 градуса.

 

Над Черноморието денят започва със слънчево време, но още преди обед първо по северното, а после и по южното крайбрежие ще има временни заоблачавания. В следобедните часове ще превали и прегърми, по-интензивно между Варна и Бургас и на юг от Созопол. Ще духа умерен вятър от север. Температурата на морската вода е 24, 26 градуса.

 

Над планините повече слънце ще има преди обед, а следобед облачността ще е разкъсана. Ще има краткотрайни валежи. Максималните температури на 2 500 м ще са около 10 градуса, а на 1 500 м 17, 19.

 

Утре ще бъде слънчево и горещо. Максимални температури от 30 до 35 градуса, на места в низините до 36, 37. Във вторник над Централна и Източна България ще остане слънчево и горещо. Над Западна ще поникне по-хладен въздух и около и след пладне ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия за силни гръмотевични бури и градушки.

 

В сряда отново ще има превалявания и прегърмявания. В четвъртък над цялата страна ще е по-свежо с температури от 26 до 31 градуса. Облачността ще е променлива с краткотрайни валежи и гръмотевици. В петък отново ще бъде предимно слънчево и ще започне затопляне.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg