И още: Кабинетът избира в сряда еврокомисар за две седмици

Ученик загина от задушаване, след като бе погребан жив на плажа в Несебър. За трагичния случай разказва „Телеграф”. 18-годишният Петър от Езиковата гимназия в Пазарджик бил затрупан от пясъка, докато прокопавал огромна дупка с приятели. Когато го изровили, вече било късно. Тийнейджърът пристигнал на летен лагер в курорта на 16 юли. Преди месец завършил 11 клас.

Още по темата

 

Кабинетът избира в сряда еврокомисар за две седмици, пише „Преса”. Служебното правителство ще го оттегли на първото си заседание, твърди изданието. Две седмици – толкова може да бъде кариерата на българския кандидат-еврокомисар, ако Министерският съвет реши в сряда да номинира за поста българския външен министър Кристиан Вигенин.

 

„Оставка след градушката” – така е озаглавена статия на „Труд”, в която изданието съобщава, че министър-председателят щял да се оттегли в сряда. Политици от парламентарните сили твърдят, че най-вероятно правителството ще подаде оставка тогава или най-късно до края на седмицата. Риск от градушки на Западна България пък имало във вторник, а следващият уикенд се очакват жеги. Другата неделя е и конгресът на БСП, започват и сондажите за служебен кабинет.

 

Пълния преглед на печата можете да проследите във видеото.