Максималните температури ще са от 31 до 36 градуса, по морето между 28-30 градуса

През нощта ще бъде ясно и тихо в повечето места. Денят ще започне със слънце над цялата страна, а следобед купести облаци ще се образуват над източните райони и планините.

 

Температури сутринта ще са  от 15 до 20 градуса. В обедните часове се  очакват стойности от 31 до 36 градуса, по морето между 28-30 градуса.

 

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Следобед ще се появи незначителна купеста облачност. Ще духа бризов вятър. Температурата на морската вода достига 25-26 градуса. 

 

Над планините също ще бъде слънчево. Следобед ще има временни заоблачавания, но валежи не се очакват. Максималните температури по най-високите върхове ще са от 13 до 16 градуса.

 

В Европа - във Франция и по Атлантическото крайбрежие валежите ще спират, а над централноевропейските страни ще започната краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Постепенно ще завали и над западните части на Балканите, докато над източните и южни райони на полуострова ще е слънчево и горещо.  

 

Максималните температури ще са до 35-37 градуса. Необичайно топло ще е и по Скандинваието, където дневните температури ще са от 25 до 30 градуса.  

 

Във вторник у нас над централните и източни райони ще остане слънчево и горещо. Над западните ще се заоблачи и ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще има и градушки,така че вземете необходимите мерки. 

 

В сряда освен над Западна ще превалява и прегърмява и над Централна България, като на места валежите ще са интензивни със силни гръмотевични бури. Над Черноморието ще се задържи слънчево. В четвъртък вече над цялата страна ще има превалявания. Ще бъде и по-хладно. В петък ще бъде слънчево. В събота  над планините от Западна България ще има временни заоблачавания с кратък дъжд. Ще бъде горещо.