Максималните температури ще са от 31 до 36 градуса

Денят започва със слънце над цялата страна, а следобед купести облаци ще се образуват над източните райони и планините. Сутрешните температури са от 15 до 20 градуса. В обедните часове се очакват стойности от 31 до 36 градуса, по крайбрежието на морето - 28-30.

 

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Следобед ще се появи незначителна купеста облачност. Ще духа бризов вятър. Температурата на морската вода достига 25-26 градуса.

 

Над планините също ще бъде слънчево. Следобед ще има временни заоблачавания, но валежи не се очакват. Максималните температури по най-високите върхове ще са от 13 до 16 градуса.

 

Във вторник у нас над централните и източни райони ще остане слънчево и горещо. Над западните ще се заоблачи и ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще има и градушки, така че вземете необходимите мерки.

 

В сряда освен над Западна ще превалява и прегърмява и над Централна България, като на места валежите ще са интензивни със силни гръмотевични бури. Над Черноморието ще се задържи слънчево. В четвъртък вече над цялата страна ще има превалявания. Ще бъде и по-хладно. В петък ще бъде слънчево. В събота над планините от Западна България ще има временни заоблачавания с кратък дъжд. Ще бъде горещо.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg