По думите му още е рано да се говори за конкретни имена

Все още е рано да се говори за имена на министри в служебния кабинет, въпреки че до края на седмицата се очаква правителството да подаде оставка. Това заяви президентът Росен Плевнелиев. 

 

По думите на държавния глава служебното правителство ще се сблъска с много сериозни проблеми за решаване. 

 

Плевнелиев заяви, че на 5 август ще оповести приоритетите и задачите на временния кабинет, но още отсега спомена някои от тях.

 

„Имаме нужда от промяна в подхода към енергетиката, както и в дългосрочното планиране в някои сектори, които не търпят отлагане. Служебното правителство ще подготви реформите в тях”, заяви Росен Плевнелиев.

 

Според президента България има нужда да се обърне към Европейската комисия и да вдигне нивото на доверие към себе си, да отпуши замразените еврофондове по две оперативни програми и да ускори в последните месеци европейските фондове. 

 

„Служебното правителство би могло да има възможността да преговаря с Брюксел и дори да финализира споразумението за партньорство с Европейската комисия. Бъдете сигурни, че хората, които ще излъча, ще бъдат демократи, проевропейци, силни в направленията, които представляват, и готови по тези приоритети и задачи пред служебното правителство да постигнат прогрес и резултати за нацията”, заяви Плевнелиев.

 

А кой ще седне в служебните министерски кресла? Нова телевизия ще ви покаже част то евентуалните избраници на президента Росен Плевнелиев. Списъка със служебните министри гледайте в 19 часа.